perjantai 5. elokuuta 2011

Se tunne ku ratsastaja ei vaan osaa!

Jepjep, näissä tunnelmissa eiliseltä valmennukselta!
Lähdettiin siis Sanna Backlundille hyppäämään Kruunun, Elinan ja Romantikan kanssa.

Jo alkutunnista en saannut Kruunua liikkeelle ja se jäi vähän hitaaks/tahmeeks, koska mulla oli vaan raippa eikä kannuksia.
Kun alotettiin kavalettitehtävällä jossa piti hypätä kavaletti, jatkaa eteenpäin, tehä aidalle päin voltti ja jatkaa toiselle kavaletille, niin siinä jo tuntu erilaiselta kuin edellisillä hyppykerroilla, no hyppäs kuitenkin molemmista suunnista ne tehtävät (olisin muuten voinut laittaa ratapiirroksen, mut esteitä oli niin paljon etten pysty piirtää sitä ilman videota, ja äiti sai vaan yhen videon, missä ei näy muutaku yks hyppy).  Seuraavaks piti tehä noi kavaletit uudelleen ja jatkaa pienelle pystylle. Kavaletit sujui taas, mutta oikasin sille pystylle liikaa ja tempo oli niin hidas ni poni stoppas, voltti ja uus yritys ja ei viel hypänny, sitte taas uus yritys ja hyppäs.
Ei muuten tuu nyt hyvä sepitys ku aivot lyö tyhjää eikä Elinakaa oo kotona et voisin kysyy siltä et miten ne radat menikää D:
Mentii pitkä rata ja toin aika monelle taas huonosti ja liian hitaassa temmossa ja tuli kieltoja. Sitte muut hyppäs isompaa ja vaikeempaa rataa, jonka jälkee oli meijän vuoro. Sain Kruunun jo paremmin liikkeelle, mut pysähtyki jo vähän kauemmas ja pari kertaa ihan samanlailla, eli ponille oli jäänny tavallaa stoppi päälle. Sain sitte kannukset lainaks ja laukattii kierros tosi reippaasti ja sain sitte niistä lopuista esteistä yli, ku oli paaaljon reippaampi tempo ku aluks, alko sitten jo imemää niille esteille ja en radan lopuks meinannu saada Kruunua rauhottumaan.
Ei ollu kyllä menestyksellinen tunti meijän osalta, mutta kaikki noi stopit oli vaan ja ainoastaa ratsastajan syytä, kun en ratsastanu heti alusta alkaen eteen ja toin niin huonosti esteille, mutta onneks silti tonne mentiin, koska taas oppi jotain uutta :) Ja mitä tästä opin? no että ens kerralla poni jo tunnin alusta kunnolla liikkeelle ja kannukset jalkaa ! :D

Ja kun ei mulla muutakaan oo niin tässä teille video ekasta kerrasta kun käytiin kokeilemassa Kruunua (;

5 kommenttia:

 1. Siis koeratsastitko Kruunua yksinään? Mulla aina koeratsastuksessa oli myyjä kertomassa miten hevosen saa toimimaan hyvin, korjaili mun virheitä ja antoi neuvoja.

  VastaaPoista
 2. en todellakaan, oli sisko, äiti, sitte juha ja rosa jotka tätä ponia siis myivät :''D! mutta omistajat eivät olleet tuolla kun se oli noilla ruutsaloilla (hevoskauppiailla) myynnissä.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli aluksi Voiton kanssa vähän hankaluuksia löytää varsinkin esteillä yhteinen sävel, mutta kyllä e nyt vuoden päästä alko löytymään ;D Joten treenailkaa vaan niin sieltä se pikku hiljaa alkaa pelittämään (: Mitä luokkia toi Kruunu on muuten aikasemmin menny?(:

  VastaaPoista
 4. Hei sähä olit castellos leiril, millane leiri teil oli ja silleen ? (: olin meinaa siel kans (esteleiril), ja ois kiva kuulla millast teijä leiril oli :D

  VastaaPoista
 5. lillivoitto: jep :) sillä on kisattu saksassa kansallisia, ja suomessa metriä, mutta valmentauduttu 110-120cm ja entinen omistaja oli joskus hypänny rataa mis oli ollu mukana 130cm esteitä ja Kruunu oli vedelly niistä ihan kevyesti yli, eli ponnua on ponilla :D

  Anni: Meil oli tosi kiva leiri, ja pelottava!! loppulerin aikana ei edes uskallettu mennä suihkuun, toka vika yö valvottii ku pelotti nin paljon jne. :''D

  VastaaPoista