perjantai 3. toukokuuta 2013

long time no see

Moikka pitkästä aikaa!  
Paljon on taas tapahtunut ja nyt teen teille pikkupostauksen. Pidin pikku breikin ja nyt aion taas palata kirjottelemaan.
Nando oli alkanut pukittelemaan muutama viikko sitten, ja oli kokoajan kuin viulunkieli tai atomipommi ja todella hankala ratsastaa, lisäksi Nando vaihteli takasilla laukkaa kokoajan vaikka itse olisi ollut tasapainossa. Päätettiin sitten käydä tutkituttamassa Nandon selkä 2viikkoa sitten keskiviikkona. Itse en klinikalle päässyt kun oli koulua, mutta Elina meni sitten. Nandon selkä kuvattiin ja siellä ei ollut mitään ihmeellistä, josta esim olisi ostotarkastuksessa edes sanottu, eikä vaikuttaisi mitenkään käyttöön, mutta jotkut nikamat ilmeisesti oli vähän lähempänä ja siihen piikitettiin kun Nando oli kerta noin reagoinut. Ohjeeksi saatiin parin päivän kävelykuuri jonka jälkeen juoksutusta esim chambonilla, viikon päästä saisi jo ratsastaa. 
Nando on nyt oppinut juoksutuksen, eikä se enää riehu yhtään, joten tämä helpottaa huomattavasti midän elämää kun vapaapäivinäkin hevonen voi hölkkäillä :)

Nandolla tarvii olla vähän omintakeinen tyyli juoksuttaessa, Kruunulla kun pystyi heittää liinan pitkäksi ja poni meni kiltisti, se osasi myös juosta ympyrällä ilman liinaa :)

Kun pääsin ekan kerran Nandon selkään pelkäsin että se räjähtäisi, mutta olikin tosi rauhallinen, laukattiinkin ja pysyi kokoaika myötälaukka, olin aivan yllättynyt!
Nyt huomaa että selkä on kunnossa, ja Nando on aivan ratsastettavissa. Hevonen pitää saada käyttämään selkää kunnolla niin ei tule enään ongelmia, Nandolla on mennyt Saksassa todella iso mies, ja Nando kulkee helposti selkä alhaalla, ja roikkuu kädelle, niin siitä luultavasti hieman rasittunut.

Miksu ratsasti sitten viime lauantaina Nandolla ja hyppäsi. Nando meni todella hienosti kun Miksu ratsasti oikein perusteellisesti ja sain paljon ideoita omaan ratsastukseen. Seuraavana päivänä Nando olikin super herkkä ja kevyt, sain koottua laukkaa kevyeksi ja päästettyä rennommaksi ilman että Nando vei. Mulla ei ikinä ole ollut semmoista fiilistä ja pystyi vain kruisailemaan kun hevonenkin oikein nautti!

 Maanantaina piti olla viimeinen aluevalmennus, mutta se oli peruttu ja saatiin vasta tietää kun oltiin jo Sannalla tallin pihassa, kun meille ei oltu lähetetty viestiä, harmitti kyllä vähän ajaa 'turhaan' puolitoista tuntia.. Noh onneksi saatiin ratsastaa ja hypätä kentällä, ja Nando olikin todella hyvä ratsastaa!

Nando oli alusta asti super rento ja rauhallinen, ja haha epäiltiinkin että se olisi kipeä, onneksi ei kuitenkaan ollut.. Elina otti kuvia, estekuvat ei olleet niin onnistuneita, mutta laitan nyt muutama :)

Tuossa myös pikkuvideo alusta kun mentiin muutama kerta puomin yli, joskus puomikin rikkoi meidän rytmin kokonaan ja hevonen kaahasi niiden jälkeen, nyt suht sama rytmi koko ajan :)

 Nandon hyppy on muuten vielä parantunut entisestään piikityksen myötä, ja nyt sille voi antaa ohjaakin hypyissä kun ei tarvitse esteiden päälläkin jarruttaa.

hevonen pelastaa sarjalla :)
mun lempikuva :)

Näin rennosti pystyi laukkailemaan hyppyjen jälkeen!

heh näissä kevennyskuvissa on kyllä aivan järkyttävä istunta :D
Pakko vielä tännekkin hehkuttaa: olin viikko sitten (26.4) perjantaina Justin Bieberin keikalla ja siellä oli aivan törkeen upeeta! Pitkänpitkä odotus oli todellakin ton kaiken arvosta! :)

14 kommenttia:

 1. täytyy sanoo et on sulla kyllä hieno hevonen :D

  VastaaPoista
 2. Miksu oli sillo ladyllekki iha älyhyvä!:D viikkoki sen jälkee oli vaa nii helppoo ratsastaa:D mut ootte kyl edistyny:)

  VastaaPoista
 3. ootte kehittyny tosi paljon! hienot te :)

  VastaaPoista
 4. aivan ihania kuvia ja toi Nando on kyl hieno!:) ja hei eiks toi sun kypärä olekin Charles Owen? oon kuolannu sitä jo pitkän aikaa! Mistä ostit ja paljon makso:)? Onko ollu hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo on, ostin sen jo josku 2 ja puoli vuotta sitten, tilattiin se netistä olisko ollu Joensuun ratsutarvikkeesta 200€ alennuksesta :) oon tykänny paljon, tosi mukava päässä toisaalta voi olla kesällä vähän lämmin, mut toi mun kypärä alkaa olla jo vähän kulahtanu(ja rikki) niin pitäis ostaa uusi :p

   Poista
 5. Voinko tehä bannerin tänne? ees kokeilla? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu voit! :) lähetätkö sitte sähköpostiin vai? :D

   Poista
  2. Juu voin laittaa.. sit ku saan sen valmiiksi :)

   Poista
 6. pumppaat ylävartalolla laukassa kauheesti...

  VastaaPoista