lauantai 25. toukokuuta 2013

Esteitä ja maastoilua

moikka!
Nando on kotiutunut tosi hyvin uuteen talliin, ja ollaan myös ekaa kertaa päästy maastoon, kun edellisellä tallilla Nando pelkäsi niin paljon ravureita ettei päästy maastoilemaan ollenkaa. Nyt kävellään pitkin ohjin alku- ja loppukäynnit aina maastossa :D

Oltiin eilen ekassa estevalmennuksessa. Nando aluksi painoi hirveästi kädelle eikä kuunnellut pidätteitä yhtään. Kun esteet nousi niin Nando alkoi keskittymään hetkittäin vähän enemmän, vaikka edelleen välillä painoi kuten videolta näätte. Onneksi sain myös pitkästä aikaa videota valmennuksesta, koska nyt jälkeenpäin huomaan kuinka lyhyeksi saatan Nandon välillä ottaa, kyllä me se hyvä rytmi vielä joku päivä löydetään! Mun istunnasta on myös tullut ihan kamala, hyökkään esteellä liikaa ja Nando ottaa helpommin puomeja, täytyisi vaan odottaaa..
Mutta Nanduun olin muuten tyytyväinen, koska vaikka toin aivan törkeän lähelle tai mitä vain säädin, niin Nando oli kiltti ja pelasti, on se niin rehellinen :)

10 kommenttia:

 1. Kuinka korkeita noi esteet on?

  VastaaPoista
 2. ootko muuten kokeillu kun nando painaa kädelle ja lähtee vaa menee, niin nostaa kättä normaalia ylemmäs ja sitten ottaa pidäte? tuo meinaan nostaa heppaa vähän ylös ja pidätteen vaikutus terävöityy :) oma ratsastettava jolla samoja "oireita" on tuolla toiminut, kun ei pääse pidätteessä niin paljon vetämään alas jolloin omakin istunta ei epätasapainotu ja hevonen ei pääse luistaan pidätteestä :D kannattaa myös kokeilla jos pidät kättä ylempänä muutenkin, ainakin esteillä niin nando ei pääse vetämään suakin mukanaan väleissä ym. :) mutta toivottavasti et ota kommenttiani loukkaavasti, tarkoituksenani ei todellakaan ole alkaa leikkimään jotain pikku ratsastuksenopettajaa, sillä sanna varmasti neuvoo hyvin, mutta nuo on kuitenkin tosiaan meillä toiminut saman laisella hepalla kuin nando :) hieno hevonen ja hyvin ratsastat! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oon, mentiin ennen aina niin, mutta Nando on mua miljoona kertaa voimakkaampi joten se oli vähän vaikeeta, lisäks Nando tiputti selän ihan alas ja sillä tuli selkä kipeäks ja alkoi pukittelemaan ja loppujenlopuksi se jouduttiin piikittämään :/ se vaan pitää saada avuille kunnolla alusta asti, silloin sen päätä ei tarvii nostaa kun se kantaa ittensä kunnolla esteiden välissäkin ja on kevyt kädelle vaikka pää ei ookkaan taivaassa, ja selkä pysyy kunnossa. En vielä itse osaa näin sitä yksin ratsastaa, mutta kun joku ammattilainen menee niin sen jälkeen itsekin saan menemään ja opin kokoajan, saan nyt jo paremmin menemään niin kuin pari kk sitten :)

   Poista
 3. voi vitsit toi nando on ihan sairaan hieno!!

  VastaaPoista
 4. Tajusin vasta nyt.. Oon lukenut sun siskon blogia jo aikaisemmin ja mietin, että miten vaikutat jotenkin niin tutulta, olin nimittäin sun kanssa samassa valmennuksessa sillon perjantaina. :)

  Kiva tämä sun hevonen!

  VastaaPoista
 5. Miks sää heijaat ylävartalolla laukan mukana, eiks pitäis istuu ihan suorassa ilman suurempia heijauksia? :) mut hyvin teillä meni, ja vähänkö Nando hyppää hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no ei se ihan sillä lähe että ajattelen että istu suorassa ja BADAM mulla on perf. istunta ;) En osaa istua yhtään vieläkään Nandon laukassa, ja mulla tulee just tota edestakas liikettä mikä vielä kuumentaa Nandua entisestään .. :/ mut kiitos :)

   Poista