sunnuntai 9. syyskuuta 2012

vauhtia ja vaarallisia tilanteita ...

Meidän piti mennä tänään kisoihin, mutta jouduttiin perumaan ne valitettavasti kyydin takia, harmi koska olin odottanut niitä koko viikon :( No jospa sitten ens viikolla päästäisi vihdoin!

Kruunulla oli perjantaina taas läpiratsastus.

Eilen me lähdettiin maastoon. Sain vihdoin tietää jonkun tien missä pystyi ravata ja laukata niin sitten lähdettiin oitis sinne, koska viimeksi oltiin oltu kunnon maastossa eli laukattu yms, kesäkuun alussa ponimeetingissä eli noin kolme kuukautta sitten ! sen jälkeen ollaan vaan käyty kävelemässä kun en ole tiennyt tuolla uudella tallilla mitään laukkamaastoja.
Kruunukin oli alusta asti tosi innoissaan ja huomasin miten ilonen se oli kun pääsi vihdoin pitkän tauon jälkeen ravaamaan ja laukkaamaan muuallakin kuin maneesissa ja kentällä.

Kun laukattiin tallille päin niin Kruunu hieman innostui mutta sain sen onneksi takasin hyvin, ajattelin että joo mehän ei enään laukata takaisin tallille päin. Mullahan oli siis hackamoret kun ne kumikuolaimet ei sopinetkaan Kruunun suulle ja sillä oli taas auennut suu, ja hackamore ei oo mikään parhain maastossa.
Noh kun olin vielä mennyt kerran tien toiseenpäähän ja kääntynyt kotiin niin alkoi vähän ripottelemaan vettä ja ravattiin ettei kastuttaisi kokonaan ennenkuin sataa enemmän. No siinä sitten alkoi yhtäkkiä satamaan vettä kaatamalla ja sen jälkeen rakeita, Kruunu vihaa vettä ja suuttui siinä vähän ja lähti viemään ihan kunnolla, poni ei millään suostunu hidastamaan, yritin kääntää yhteen metsään mutta poni vaan yritti hypätä sen ojan yli, no onneksi sain sitten sen tien lopussa käyntiin! käveltiin loppumatka tallille, ja kävin vielä kävelyttämässä Kruunua maneesissa.
tässä vielä muutama kuva viimevuoden sänkkärilaukoista :)


Noh enpähän enään ikinä lähde hackiksilla Kruunun kanssa maastoon :D

11 kommenttia:

 1. Mitä järkee lähtee hakkiksilla maastoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen ollu ennenkin ja ei ole ollu mitään ongelmia mutta nyt tietysti kun ilmat viilenee ja ei oltu pitkään aikaan maastossa, mutta enpähän tajunnu,

   Poista
  2. millä muulla kuolaimella sä sit meet jos hevosella ei pysty mennä kuolaimet suussa? kysynpähän vaan...

   Poista
 2. missä tallilla kruunu on nyt? (:

  VastaaPoista
 3. Aika kiva varmaa ku kruunu on Pinkin tallilla ja kyä kurkkaamassa mun blogi annijapanda.blogspot.com
  muuten kun sä ratsastelit hetaa Pyyrylässä ni oon nähny sut siel sillon tosi usein koska meijän heppa on siel

  VastaaPoista
 4. Onko kruunulla kuiva suu? silloin kumikuolain puree helposti nahkaan kiinni. applemounthia kannattaa kokeilla, kumia kun sekin mutta saa suun toimimaan!:) ainakin meillä toimii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo on, joo mietin tota applemouthia mut ajattelin että jos se ei toimikkaan :/ mut täytyykin koittaa! :)

   Poista
 5. Kumikuolainten kanssa pitäis käyttää jotain rasvaa. Siis et rasvaa kumikuolainten sen kohdan joka on suunpielien kohdalla ja rasvaa myös hevosen suunpielet, koska se kumi helposti aukasee ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käytetään aina kaikkien kuolainten kanssa valkovaseliinia ja välillä laitetaan myös bebanthenia rats. jälkeen. Kruunulla pitää lisäks rasvata vaseliinilla ja puhdistaa posket sisältä koska vanhoja arpia..

   Poista