lauantai 16. maaliskuuta 2013

kevättä rinnassa

Ihanaa kun päivät pitenee ja melkein jokapäivä paistaa aurinko, kyllä se kesä sieltä kovaa vauhtia lähestyy ;) Nandolla on tosiaan myöskin ihan kevät fiilarit, luulee olevansa ori ja ratsastaessa kun maneesissa on tammoja niin täytyy vinkua ja karsinassa pörhistellä viereisille tammoille pystyyn hyppimällä..

Muokkasin blogia nyt vähän, mitä pidätte näistä lisäjutuista? muistakaahan vastata kyselyyn!

Tiistain valmennuksesta kirjoitin kerrankin kunnolla jo tähän, mutta painoin vahingossa jostain ja koko juttu katosi :( Mutta valmennuksessa Nandon aluksi täytyi pörhistellä tammoille, sen onneksi tuntee kun Nando alkaa pomppimaan, ja kun sanoo ei, niin hevonen onneksi uskoo.
Valmennuksessa mentiin keskihalkaisijalla voltteja, ja tämä oli meille hyvä harjoitus kun Nando ei olisi halunnut taipua rehellisesti, laukassa taas mentiin vain ympyrällä kun ei oltu laukattu vielä paljoa.

Keskiviikkona menin sitten Nandolla puomeja pitkästä aikaa. Ei mennyt kovin hyvin, vaikka hevonen olikin innoissaan, mutta ei jäänyt yhtään hyvää fiilistä. Tein vähän kontrollitehtäviä laukassa, puomin jälkeen aina pysähdys, ja videoita katsoessa huomasin junnaavani laukkaa liiankin pieneksi..
Olen kuitenkin tyytyväinen siihen miten Nando nykyään suhtautuu puomeihin, tullessaan se ei voinut kävellä tai ravata niiden yli, vaan hypätä isolla loikalla, ja taluttaessa niistä ei voinut tulla yli ollenkaan, koska niissä ei ollut tolppia, nykyisin voidaan mennä jopa ravipuomeja niin että pysytään ravissa :) tässä pientä videota, sanokaahan jos ei näy teille;


Torstaina meidän estevalmentaja Robby ratsasti Nandon, ja sen jälkeen minä menin vielä vähän. Robbyn ratsastuksen jälkeen Nando oli niin paljon parempi ratsastaa, nenä pysyi ylhäällä esteilläkin pienillä pidätteillä, ja hevonen pysähtyi esteen jälkeen heti kun pyysi, oli kyllä ihan super :)! ensiviikolla sitten taas torstaina Robbyn valmennukseen, jos maanantaina ei löydy mitään kun lähdetään hampaiden raspaukseen Vermoon.

Eilen oli sitten taas hieronta, ja meidän molemmat hepat hierottiin. Nandoa ei olisi niin paljon huvittanut, oli vähän jumissa edellispäivän hyppäyksestä, mutta hevonen oli jo parempi, sitä Tenssiäkään (laite joka antaa lihaksiin jotakin sähköimpulsseja tms.) ei tarvitse enää käyttää muutakuin 1-2 kertaa viikossa, ihanaa kun niin harvoin tarvitsee käyttää, kun olen nyt reilun kahden kuukauden aikana tehnyt sen jokapäivä!
  Heh sain myös kehuja että puhun hyvin englantia, kun kukaan ei ehtinyt tulkkaamaan niin piti itse selittää Nandon ja Romantikan ongelmat, se ei ollutkaan niin helppoa kun en hevossanastoa englanniksi niin hyvin tiedä :D
Oli myös kiva kun ehdin vielä hieronnan jälkeen ystävien kanssa pitkästä aikaa elokuviin, ja viikonpäästä onkin jo mun synttärit !
Minulla on jo jotenkin niin kevät fiilis, onkos teillä ? :)

11 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja heti tuli kevätfiilis kun aurinko näyttäytyi taas tänään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jep täälläkin on kokoviikon paistanut aurinko, ainakin näyttäytynyt joka päivä ;)

   Poista
 2. Älä nyt ota ittees, mutta annan sulle pienen vinkin jonka olen itse oppinut kantapään kautta.
  Videolla näytti, että poni olisi liian kontrollissa. Liika hallitseminen johtaa usein pukitteluun. (juuri miten videossakin näkyi) En tarkoita, että pitäisi antaa mennä hevosen miten haluaa, mutta liika kontrolloinnista harvemmin mitään apua on.

  toivottavasti tajusit mitä tarkoitin, ja älä tätä pahalla ota. En vaan halua että teet samoja virheitä mitä minä olen tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos luit tekstin niin sanoin jo siinä että junnasin liikaa laukka = pitelin liikaa laukkaa, Nando ei pukittele liian kontrollin takia, vaan aina saman suunnan laukannostoihin (toiseen suuntaan ei ikinä) jos en ole verkannut vielä tarpeeksi tai teen huonon noston koska lihakset vähän jumissa ja huonossa nostossa tai liian kylmänä hevonen joutuu käyttämään itseään niin että protestoi vähän kun ei tunnu mukavalta ja (holtittomaan) laukkaan on helpompi siirtyä pukin kautta kun ei tarvitse koota :)

   Poista
 3. Ei tää kyllä liity hevosiin tai sun blogiin tai mitää.. mut olitsä laskettelemas tänää öö Simpsiöllä? :D oli kyllä sun kaksoisolento tai jotai jos se ei ollu sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollu, en oo lasketella vielä kertaakaan tänä talvena:D haha sit se varmaa oli kaksoisolento ;;D

   Poista
 4. mist sä oot hankkinu noi animot?:) ja paljo makso :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosmessuilta vuosi sitten, ja olisko ollu 150€? :)

   Poista
 5. Nandu on ihanan kiiltävän näkönen nois kuvis :D jaa luulee hän olevansa ori nykyään? Lol...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nando ON kiiltävä, se ei vaan näytä ;) ja kyllä, tooivottavasti ei pitkään.. :D

   Poista
 6. Hauska pomppija :-D! Hyvin te vedätte jo laukassakin:) kyynerkulma ei ollu vaa iha kohillaa;) pikkuvikoja

  VastaaPoista