sunnuntai 10. helmikuuta 2013

aluevalmennukset 9.-10.2.13

moikka! En ole hetkeen taas postaillut, mutta nyt alkaa tuntua taas siltä että jaksaisin(ja ehtisin) kirjottamaan enemminkin, motivaatiota on tullut kaikkeen, ratsastukseen, kouluun jne..
paljon on taas tapahtunut, mutta en niitä tässä sen enempää ala selittämään, kuin että ollaan menty Nandon kanssa iiso harppaus eteenpäin kouluratsastuksessa. Saan nykyään ratsastettua hepan kevyeksi ja rennoksi eikä se enään paina kädelle kovinkaan, tosin omat vatsalihakset ei saa levätä yhtään selässä ollessa! ;)
Blogin nimikin on muuttunut, ja tein pika-bannerin, vielä tarvitsisi päivittää kaikki esittelysivut.

Mutta oltiin siis nyt viikonloppuna lauantai-sunnuntai Nandon kanssa ypäjällä taas aluevalmennuksissa. Nando oli 100x parempi kuin edellisissä aluevalmennuksissa ja saatiinkin kehuja kehittymisestä.
Molempina päivinä Nando oli super koulussa, ja olinkin ihan ihmeissäni miten hyvä se oli. Lauantaina mentiin verkassa laukka-käynti (erittäin nopeita) siirtymisiä ja Nando oli tosi hyvin kuulolla, sunnuntaina taas mentiin vähän lyhyempi kouluverkka, kun saatiin maneesiin enemmän esteitä. Harmi ettei iskä kuvannut koulua yhtään.
Esteilläkin heppa oli hyvä, enään en meinaa tippua kokoajan, ja meillä on tasaisempi rytmi. Edelleen pitää treenata suoruutta, ja rytmiä, koska helposti otan ensin laukan aluksi pois, ja esteen jälkeen taas lähdetään kovaa, mutta kun aloitetaan reippaamalla rytmillä, paikat osuu paremmin ja rytmi tasaisempana :) Nyt minun täytyisi vielä oppia luottamaan Nandoon kunnolla, kun joskus vähän arastelen joillekkin erikoisesteille, mutta Nando on niin rehellinen hevonen että se hyppää mistä vaan, haluankin oppia menemään sillä kunnolla niin ettei sen tarvitse pelastella minua kokoajan. :)
 Videolla pätkiä kummaltakin päivältä, ihan kaikkea en laittanut, viimeinen rata on ihan kokonainen.

näkyykö video teille?

15 kommenttia:

 1. vitsi teijän menoa on niiin kiva seurata :) !

  VastaaPoista
 2. ihan hyvän näköistä menoa, mutta aika kovaa hevosen pään viskomista sulta.. 2:59 ja 3:09 kohassaki .. muuten ihan ok ratsastusta mutta vähän vois mennä hevosenki ehoilla, eikä aina miettiä vaa kisaamista ja esteitä ja huipulle pääsemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa missäs kohti ei mennä hevosen ehdoilla ja mietitä hevosta vaan kisaamista esteitä ja huipulle pääsemistä? Pisti kommenttisi vaan naurattamaan, olisi joskus mukava nähdä ketä siellä ruudun takana on :'DD jos esteitä vaan mietittäisiin niin miksi oltaisiin koulutallilla ja käytäisiin kouluvalmennuksissa, eikä hypätä paljoa, yksissäkään kisoissakaan ei olla oltu enkä tiedä milloin mennään, luult. sitten kun meijän meno on hallittua jne mutta sinnekkään meillä ei ole kiire. Olisi mukava kuulla pientä perustelua tohon kommenttiisi:)?

   Poista
 3. Kateelliset anonyymit jaksaa taas arvostella muiden ratsastuksia ja kertoa "totuuksia"... Viitaten siis tuohon edelliseen kommenttiin. Älä Annika niistä välitä, ratsastat tosi hienosti ja Nando on hieno hevonen, tosi rehellisesti hyppää :) Huomaahan teidän menosta että vielä tutustutte toisiinne mutta niinhän se aina on, kun uusi hevonen tulee kuvioihin. Mutta kaikinpuolin siistiä ja taitavaa ratsastamista, ja kiva postaus muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, kiitos, tosiaan harjotellaan, kun ei se täydellinen balanssi kahdessa kuukaudessa synny vaan tarvitaan vain treeniätreeniä ! :)

   Poista
 4. Tosi kivan näköistä menoa ja mun mielestä ratsastat siististi ! anonyymit nyt ei koskaa mistään mitään tiedä:DHarmi kunen ite pääsy ollenkaan !:/

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvin meette :) Nando näyttää tosi vaikeelta ratsastaa. Sun blogi on yks harvoista mitä jaksan oikeasti lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, joo se ei ole helpoin mutta mun täytyy vain opetella! :) kiitos, kiva kuulla että tykkäät!

   Poista
 6. Minkä korkuisia noi esteet on ???? Hyvin meette:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) esteet oli mun muistaakseni lauantaina korkeimmillaan 110, ja sunnuntainkin rata oli metrin luokkaa :)

   Poista
 7. Ton ponin laukka ja se miten istut laukassa.. on.. tota.. O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee kunnon pikkuponi :'D mun pitäisi varmaan mennä ponikouluun takasin :):):)

   Poista