perjantai 4. tammikuuta 2013

Aluevalmennukset 29.-30.12.12

 

Eli oltiin ypäjällä Nandon(ja Elinan) kanssa viimeviikon perjantaista sunnuntaihin aluevalmennuksissa. Estevalmennusten lisäksi ohjelmaan kuului kuntotestit ja henkinen valmennus. Meidän aluevalmentaja on siis Sanna Backlund.
 Meidän muuten piti kuvata sieltä videopostausta, mutta Elina ei sitten kuvannutkaan kuin valmennukset..

Lauantaina Nandolla oli paljon virtaa, ja päästin Nandon menemään aluksi liian paljon omia menojaan ja liian alas, joista tulikin ongelmia kun alettiin hypätä. Nando meni etupainoiseksi ja hypyissä multa valui aina ohjat ja keikahdin sen seurauksena kaulalle, josta Nando saikin aina kaasua. Ohjien valumista edesauttoi sileät nahkaohjat ja fleecehanskat.. ja kun heppa ryysi etupainoisena niin ei hypytkään ollut parhaita.

 Mentiin pitkät alkuverkat ja pitkään ympyrällä kavaletteja, sekä puomeja ja sileää, onneksi tuli hyviäkin pätkiä jokaisesissa tehtävissä.
Hypättiin kaksi rataa, joista molemmat oli kamalaa säätöä ja nyt lähinnä hävettää, mutta toisaalta totutellaan vasta toisiimme, ja huomaan että Nando aina vähän kysyy multa että mitä, kun esimerkiksi heilahdan kaulalle kun hevonen on tottunut että siellä selässä ollaan hyvässä tasapainossa kokoajan. Noh treeniä treeniä ;)
Sunnuntaiksi sitten vaihdoin kunnon kumiohjat ja grip- hanskat ja housut, sekä vaihdettiin turpista. Ajattelin alusta asti ryhtiä, ei könötystä ja heppa olikin paljon mukavempi. Sanna sanoikin että 'meni jo valovuoden paremmin kuin eilen' Pystyttiin tekemään radat putkeen eikä matkalle tullut turhia voltteja tai ylipitkiä kaarteita, tokalla radalla tehtiinkin kaikki niinkuin pitikin eikä kaarteet venyneet liian pitkiksi :)
 Tässä video molemmilta päiviltä. Videolla enemmin klippejä sunnuntailta, lauantailta laitoin pieniä pätkiä. Toivottavasti video toimii teillä?


Mutta olin tosi tyytyväinen Nandoon, itseni pitää vielä opetella ratsastamaan, mutta vaikka sähläisinkin niin Nando on silti aina kiltti ja hyppää vaikka toisin mihin tai mitä vaan siihen eteen laitettaisiin.
lauantailta
hups!
Nando 'ei' ollut yhtään innoissaan päästessään isoon maneesiin kera esteiden ;))
esteitä edessä.. mutta missä jarrut??

sunnuntailta

Mutta hyvää (myöhäistä) uutta vuotta kaikille lukijoille, teitä on jo yli 500! pitää kehitellä teille nyt vihdoin ja oikeasti jotain muutakin kuin normipostauksia, kiinnostaisko teitä kuulla esimerkiksi Saksan reissusta lisää? entä minkä muunlaisia postauksia toivoisitte?

Ja olen vihdoin päässyt koneella käymään läpi ne bannerit joita te ihanat olitte lähettäneet, iso kiitos kaikille! vastaan vielä jokaiselle ja vaihdan sitten kerralla koko blogin ulkoasun ja päivitän kaikki sivut kun sellainen aika tulee.

40 kommenttia:

 1. Kerro siitä Saksan reissusta?(:

  VastaaPoista
 2. apuaaa nando on ihan sika hieno! ♥ ja kerro vaa saksan reissusta + voisit tehä nandon varusteista varustepostauksen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei,no Nandon kamoista voisin tehdä joskus myöhemmin kun sillä ei ole vielä paljon tavaraa kun jakaa jotkin asiat Kruunun kanssa :D

   Poista
 3. hah :D ettoo ainot joka saa kuulla noita sannan "meni jo valovuoden paremmin" kommentteja:D

  VastaaPoista
 4. siitä saksan reissusta olisi mukava kuulla :) tai sitten ihan normi päivästä joku postaus :D on sulla kyllä hieno hevonen!

  VastaaPoista
 5. Hyppääpä se hienosti! Olis kiva nähä postaus vaik Nandon kamoista? :) Nando näyttää muuten aika vahvalta, ootteko miettiny vahvempaa kuolainata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvemman kuolaimen vaihtaminen tuo lisää ongelmia.

   Poista
  2. Joo voin tehdä kamapostausta sitten vähän myöhemmin, kun Nandolla ei vielä ole niin paljoa tavaraa ja lainaa monia juttuja romantikalta ja kruunulta :) Nando oli tolloin vahva, mutta koeratsastuksesta asti on jo tiedetty että toimii normikuolaimella, ja valmentajatkin oli sitä mieltä että vahvempi kuolain vain tekisi Nandosta vahvemman ja se luultavasti jäisi pomppimaan paikoilleen ja sitten esteille aina ampuisi :D mun täytyy vaan opetella ratsastamaan se kevyeksi :)

   Poista
 6. Ihan hienostihan se meni (: on kyllä tosiaan hieno hevonen! :D

  VastaaPoista
 7. ootte ehkä hankkinu pikkusen liian hankalan hevosen, tota on selvästi ratsastanu joku mies ennen nii ei oikein istu sulle. aika hurjan ja jopa vaarallisen näköstä, kannattaisi harkita vähän hitaammin etenemistä eikä heti lähteä ryysämään isompia ja vaikeampia esteitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitä on todellakin ratsastanut pitkä mies ennen Annikaa ja tyhmempikin ano varmaan ymmärtää, että siirtyminen ponista 5-vuotiaaseen hevoseen ja ammattiratsastajasta 14-vuotiaaseen tyttöön ei suju kuin jossain sadussa ;) luotamme kuitenkin SANNA BACKLUNDIN sanaan tässä vaiheessa enemmän kuin random 12v. anon, jos Sannan mielestä olisi ollut vaarallista, ei olisi varmaan laittanut tekemään näitä tehtäviä? tämä oli eka kerta kun Annika hyppäsi kunnon tehtäviä Nandulla ja siihen nähden sunnuntain meno näyttää todella lupaavalta. joten kiitos antaisitko siskolleni treenirauhan?!

   Poista
  2. * painoin vahingossa 5-, siis tuolloin 6-vuotiaaseen hevoseen, nykyään jo 7-vuotiaaseen..

   Poista
  3. Elinan sanoma on totta, lisään vielä että katso koeratsastusvideo. Opin kokoajan lisää ja löydän Nandon ratsastukseen uusia nappuloita, aika jännä jos oletat että ekassa valmennuksessa menee täydellisesti? Meillä on vaikka kuinka paljon aikaa treenata.

   Poista
  4. ano aika aikasta tulla tollasta sanomaa. kai nyt tyhmäki ymmärtää että annikahan on vasta saanut nandon ja vasta opettelee ratsastamaan sillä. ei kannata heti tuomita jos ensimmäinen valmennus ei mee nappiin.

   Poista
 8. Hyvin teillä meni :). Huomaa kyllä että Nando ei oo ihan vielä sun kanssa 100% aaltopituudella, mutta kukaan ei ole heti uuden hevosen kanssa samoilla taajuuksilla! :) Tsemppiä sulle ja Nandolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, meiltä puuttuu se oikea rytmi kun eka mennään melkein liian hiljaa, sitten ampaistaakin täyteen vauhtiin, mutta tarvitaan vain paljon treeniä :) kiitos!

   Poista
 9. Teillä on kiva blogi. Nandolla ainakin energiaa ja intoa riittää.:)
  larijasuvi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Hieno Nandu! Muuten, toi meksikolaisen turpiksen lampaankarva ei muutenkaan sovi sille, pistää liikaa silmään :D
  Petraat vaan postaustahtii ni hyvä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no noita meksikolaisia ei sillä enään käytetä, kun toi oli joustoturparemmi :D täytyy yrittää :)

   Poista
 11. Hienon hepan kyllä olet saanut! Mullakin on käynyt samalla tavalla ponini kanssa aluevalmennuksissa, että tuntuu että olen hyppyjen jälkeen mukkelismakkelis kaulalla ekana päivänä :D ois kiva jos tekisit videopostauksen vaikka Nandon kamoista?:) Ja onnea teille jatkoon, hyvältä näyttää teidän meno jo nyt! -sanni ps. en ole ano, en vain jaksa kirjautua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon :) joo voin tehdä myöhemmin, sitten kun Nandolla on enempi omaa kamaa kun nyt se lainaa vähän Kruunun ja Romantikan joitain kamoja :)

   Poista
 12. Videopostausta tallilta ja sit myday!!:)

  VastaaPoista
 13. Saa sitä ihminen kyllä ihmetellä minkä ikäinen tuo Elina on.. :-D Ymmärrän toki, että pitää pikkusiskoa puolustaa asiasta, mutta en usko että anonyymi tarkoitti kommentillaan pahaa? Itsekin olen vähän sillä kannalla, että onko liian hankala hevonen tullut hankittua, mutta tottakai varmasti tapahtuu kehitystä, sitä en epäile ollenkaan! Ihmetyttää vaan, että kuinka ilkeästi tuli kommentointia anonyymille aikuiselta ihmiseltä..

  Ja en oikeesti tarkottanu tätä kommenttia pahalla, musta vaan pitäs kiinnittää huomiota, kuinka ihmisille puhuu. Kukaan ei varmaan tykkäis jos sua tultais arvostelemaan puheittes perusteella 12vee kaikkitietäväksi ääliöksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa ymmärtää, miksi kukaan aikuinenkaan kommentoisi noin 14-vuotiaan tytön blogiin, kuin samaa ikäluokkaa oleva kateellinen tyttö, jolla ei ymmärrystä hevosista ole ihan niin paljon kuin itse olettaa? Ja tällä oman pahan olon purkamisella hän aiheuttaa käsittämätöntä mielipahaa toiselle, tuskin hän on tullut ajatelleeksi, että hänen nimettömän arvostelunsa kohteeksi on joutunut ihan oikea, tunteva ihminen? Uuden nuoren hevosen kanssa on valmiiksi jo paineita mennä valmennuksiin ja kisoihin, ilman että tarvitsisi pelätä, että jos ei mene ihan täydellisesti, koko netti taas raikaa.

   Ja se "tyhmempikin ano"-kommentti tuli siitä, kun ilmeisesti hänelle ei ollut valjennut, että video on tosiaankin aluevalmennuksista? Jos yksi maan parhaista valmentajista ja esteratsastajista, sekä SRL:n lajivastaava ovat sitä mieltä, että Annika pärjää niin hyvin, että pääsee aluevalmennukseen, niin en ymmärrä, miksi kukaan voi sitten sanoa että ihan liian vaikea hevonen ja liian vaikeita tehtäviä? Totta kai meille on useampikin valmentaja sanonut, että ei ole kaikista helpoin hevonen ja tämän kanssa tullaan vielä monet itkut itkemään, mutta yhtä paljon olisi netissä olisi valitettu jos Annika olisi saanut "automaattihevosen" - näin Kruunustakin valitettiin aikoinaan, ja eikö ollutkin melkoinen automaatti? ;)

   Vastaan kärkevästi ja jopa vihamielisesti Annikalle kirjoitettuihin ilkeisiin kommentteihin, mutta miettikää, jos joku kirjoittaisi niitä omalle pikkusiskollenne tai -veljellenne, ettekö tekisi saman? Olen harrastanut samaa jo monta vuotta ja auttanut Annikaa vastaamaan napakasti mutta silti järkisyillä perustellen ilkeisiin kommentteihin, ja hän onkin aina saanut suhteessa todella vähän "paskaa niskaansa", kun hänen blogia&videoita kuitenkin ollaan katsottu satoja tuhansia ellei miljoonia kertoja.

   Poista
  2. Anteeksi, jonkun mielestä saatan kääntää veistä haavassa, mutta vielä kerran, siis:


   Anonyymi5. tammikuuta 2013 1.26
   ootte ehkä hankkinu pikkusen liian hankalan hevosen, tota on selvästi ratsastanu joku mies ennen nii ei oikein istu sulle. aika hurjan ja jopa vaarallisen näköstä, kannattaisi harkita vähän hitaammin etenemistä eikä heti lähteä ryysämään isompia ja vaikeampia esteitä..

   En tiiä miks musta itestä tuntuu, mutta eihän tuo kommentti ole kuin vain toteamus, tottakai tuommosesta saattaa vähän takajaloilleen nousta, muttakun tosiasiassa tuommoset kommentithan anonyymeiltä kommentoijilta pitäs ottaa vain toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos (kuten varmaan minunkin).

   Toisekseen, mitä meinaat, että anonyymi purki pahaa oloaan arvostelemalla tuntevaa oikeaa ihmistä? Minustakin ano on oikea, tunteva ihminen? Toisaalta kinkkinen tilanne, anohan ei perustellut kommenttiaan, kuten sinä sen teit, mutta jollaintapaa tuo sinun vastaus sai minut ihan melkeen vihaseksi ruveta toista ihmistä arvostelemaan, mistäpä tiedät kuinka osaava anonyymi todellisuudessa on? En yhtään epäile kateellisen puhetta, myönnän että itsekin olen ollut joillekkin ihmiseille kateellinen hienoista harrastepuitteista ym, mutta eiköhän jokainen jollekkin jostain ole aina vähän kateellinen? Menohan oli vähän holtittoman näköistä sillointällöin, mutta miksipä sitä enempää puimaan, kun kerta yhdeltä maan parhaalta valmentajalta on tullut hyvää kommenttia.

   Siltikin, olisi kuitenkin bloggaajalta kiva vastata ilkeisiin kommentteihin jollain tapaa neutraalimmin ja aatella sitä toisesta koravsta sisään-toisesta ulos-menetelmää, harvalle tämän blogin kirjottaminen kuitenkaan tuottaa suuria suorituspaineita tai vaikuttaa elämiseen negatiivisesti, jos näin on niin sillon saattaa olla asiat aika pahasti metässä, mutta tapansa jokaisella.

   Minä vaikenen nyt asian tiimoilta kokonaan, oma luonne ei vaan tykkää päästää tämmösiä asioita roikkumaan. En halua Elinalle tai Annikalle yhtään mitään pahaa, toivottavasti kommenttini ei antanut niin ymmärtää vaikka tämmönen rasittava perässäroikkujakuuluttaja oonkin.

   Poista
  3. "liian hankala hevonen" (Ykän kanssa valittu) "ei istu sulle" (ratsastaja ekaa kertaa hevosen kanssa tekemässä tehtäviä) "hurjan ja jopa vaarallisen näköistä" (olisitte nähnyt ne muut ratsukot...) "eikä heti lähteä ryysäämään isompia ja vaikeampia esteitä" (90cm radan jälkeen) ei vakuuta mua ainakaan anonyymin hyväntahtoisuudesta saati asiantuntemuksesta, mutta noudatetaan nyt omaa neuvoasi ja annetaan asian olla.

   Poista
  4. toivotan teidät anot tervetulleeksi sanomaan 4vuoden päästä oliko se liian vaikea, vai ei. Ehkä olisikin liian vaikea jos ei saataisi apua, mutta valmennukset ei ole se mistä tingitään vaan käydään viikoittain valmennuksissa, sekä meillä on ammattilaiset koko ajan tallilla ypärillä, joten pulaan ei tämän hepan kanssa jäädä.

   Poista
 14. muuten mikä tuon ekan biisin nimi on?

  VastaaPoista
 15. kiva postaus :) Tätä oli tosi kiva lukee, koska ite tiesi mitä tehtäviä tuol tehtiin ja pääsi niitä ratsastamaan ! Tuo sunnuntai oli kyllä selvästi parempaa, eikä meilläkään mitenkään erityisen hyvin menny !(:

  VastaaPoista
 16. Superkivan näköinen hevonen!!

  Tiedän kokemuksesta kuinka ärsyttävää on kun ihmiset tulevat blogiin neuvomaan ratsastuksen suhteen - videolta (tai varsinkaan kuvista) ei nää kokototuutta, ellei ihan oikeasti ole siellä kyseisen hevosen selässä istunut. Tällä kertaa en silti voinut välttää kiusausta, sillä minulla on täysin saman oloinen hevonen kotona, ja postauksen videossa teidän meno näyttää prikulleen samalta kuin meidän aluksi. Iso ja vahva laukka, on vaikea saada etenemään kunnolla, varsinkin jos yhtään kuuma tai vahva.
  Tämä on tietty neuvo muiden joukossa, ja kannattavinta on kuunnella sitä omaa valemntajaa, mutta just tämäntyyppinen hevonen on helpompi tähdätä esteelle, kun saa sen kaarteessa etenemään tarpeeksi, eli ei kerää sitä noin nippuun vaan oikeasti laittaa sen etenemään kaarteessa ja jatkaa esteelle samassa tempossa. Näinollen (meillä) hevonen ei enää "hyökännytkään" esteelle, joka oli ongelmana, sillä esteen jälkeen oli vaikea saada hevonen enään siihen normaalirytmiin ja kiinni. Kun hevonen tulee esteelle vähän isompaa laukkaa ja ihan hivenen pidempänä, se on helpompi myös esteen jälkeen. Mun hevonen kuumuu myös mielettömästi jos se lähti hyppyyn liian kaukaa, silloin meni puol kierrosta saada se kiinni esteen jälkeen.

  Aamen ja anteeksi, kaikkea hyvää teille, varmasti tulevaisuudessa pääset pitkälle sun hevosen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ollaankin huomattu toi jo ja tiedostettu ongelma, Nandolla ainoa hankaluus on se että se painuu alas, mutta treenataan kokoajan koulutunneilla sitä, että heppa ei jää paikoilleen ns. 'pomppimaan' ja saan ratsastettua sen kevyeksi kädelle sekä ylöspäin :)

   Poista
 17. Annika, oot nii ihana:) miettisin just ite samaa et sitko oot nandonkaa jossai junnuje sm:issä ni anot voi tulla kertomaan sulle kuinka hankalan hevosen hankitkaan:D mut hyvältä näytti tein meno ja jos kiinnostaa ni tossa viimeisimmässä postauksessa on video mun ja ponini tokasta hyppykerrasta xD

  VastaaPoista
 18. minkä kokonen nando on? :)

  VastaaPoista