sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kouluponi + tavotteet

Torstaina ja perjantaina oltiin pinkin tallilla koulutunneilla.
Torstaina keskityttiin siihen että hevoset kantaa ittensä, joten ei tehty oikein mitään erikoista josta osaisin selittää. Kruunu alkuun kyseli et jos sen ei tarttiskaan kulkea mitenkään, mut kun en luovuttanut niin poni nöyrtyi ja meni tosi hyvin! Kyllä siitä vielä joskus tulee magee kouluponi ;)
Perjantaina mentiin keskihalkasijaa johon tuli aina kaksi volttia. Laukassa tehtiin ravi siirtymisiä ja laukattiin aina sivujen keskeltä ympyrä ja sen jälkeen raviin.

Sinne tuli joku ruotsalainen hevosfysioterapeutti jolle Kruunu sitten menikin. Saatiin joitain hieronta ohjeita ja venytyksiä, Kruunun lavat ja selkä oli todella jumissa, jonka takia se ei ookkaan mielellään halunnu kulkea peräänannossa ja hyppääminenki on voinu joskus olla kipeää kun ne lihakset on ollut niin jumissa. Ne on ollu jo kuulema ennen sitä jumissa kun Kruunu tuli meille, luultavasti siitä tullut kun poni oli joskus kaadunnut. Hyppäämään ei siis kunnolla päästä ennenku poni on ihan kunnossa, mut se fysioterapeutti sanoi et sitten kun poni on kunnossa niin hyppää paljon paremmin kuin on sitä ennen hypänny, koska mitkään lihakset ei oo sitten ihan jumissa. Meidän täytyy mennä joitain pieniä kavaletteja, innareita, käynnissä puomeja jne. Kruunun askeleetkin sitten tulee muuttumaan paljon irtonaisemmiksi ja lennokkaammiksi, kun ne on nyt vähän lyhyet ja pienet. Kiva että tiedetään nyt mikä ponilla on :)

Mut multa on kysytty tän kauden tavoitteita, joten voin laittaa niitä nyt tähän.
Koulussa olis tarkotus saada tasasuutta, liikkumaan Kruunu hyvin ja käydä joitain koulukisoja helppo c tasolla siisteillä radoilla.

Esteillä tavotteena varmuutta ja luottamusta, saada kisaongelma seura ja harkkakisoissa kokonaan pois joka varmaan helpottuu kun poni tulee kuntoon, jos kisaongelma saadaan pois ja jos seurakisoissa menee hyvin niin siirtyä aluetasolle jossa aluksi 80cm ratoja ja jos menis superhyvin niin ysikymppiä. En siis nyt osaa paljoa sanoa noista luokista, kun ei oo hajuakaan paljonko me kehitytään, voi olla että kauden lopuks kisataan vielä 80cm, tai voi olla että kauden lopussa ollaan kehitytty jo paljon ja päästäis menemään metriä. Ponillehan noi korkeudet ei oo ongelma, mut mun täytyy vaan osata ratsastaa. Ei siis varmoja tavoitteita meijän ekalle kisakaudelle kun mielummin edetään rauhallisesti, kuin liian nopeasti josta voi tulla takapakkia. Onhan mulla ponivuosia vielä 3vuotta jos ens kausi lasketaan mukaan (;!

 Mutta yleisesti ottaen tavoitteina on lisätä meijän välillä yhteistyötä ja luottamusta ja nauttia tästä vuodesta ! Toivottavasti tulee kiva vuosi.

 Ja muuten kesällä lähetään Kruunun kanssa taas castelloon parhaimmassa seurassa, voiku olis jo kesä ;D
CASTELLOSTA VIIME KESÄNÄ, ELINA JA ROMANTIKA

10 kommenttia:

 1. castellos oli kyl kiva leiri, olin viime kesän (;;

  VastaaPoista
 2. eiks toi castello ookki poris ja onks toi kuva yyterist? :D

  VastaaPoista
 3. kuinnin pelottava? :D

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi :)

  Liity lukee jos kiinostaa :))

  http://riksujabenno.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Ano; no kuunneltii vähän liikaa kummitustarinoit sielt xd
  Sini ja laura; kiitti, käyn tsekkaamas sun blogin ;)

  VastaaPoista
 6. ihan vaa vähän pelottavaa :DKusen housuu oikeesti siel ens kesän...

  VastaaPoista
 7. Ihana varsinki toi vika kuva :)

  http://team-n-l.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. heidi: jep :DD
  ninnu: kiitti :)

  VastaaPoista