lauantai 22. marraskuuta 2014

HIHS, Ypäjä, Hallimestaruudet, kisakauden päätös!


Moikka piitkästä aikaa taas! Puhuin viime postauksesssa, että olisi vielä muutamat kisat jäljellä. Nyt on sitten tämän kauden kisat kisattu ja valmennukset valmentauduttu, huh aika menee niin nopeasti! 

Meillä on menossa kuukauden hyppytauko ja treenit jatkuu vasta tämän vuoden lopussa. 
Tämä postaus piti tulla jo aiemmin, mutta päätin postailun sijasta koittaa lukea koeviikon kokeisiin, nyt on koeviikko melkein ohi joten ehdin tulla taas kirjoittelemaan!
(c)aino huupponen
Tosiaan päästiin Hihsiin Junior Tourille hyppäämään. Samalla viikolla oltiin muutamaa päivää aiemmin tekemässä viime säädöt Sannalla. Mentiin tosi vähän ja se olikin hyvä treeni. Muistaakseni Nando ei tuntunut eritysen superilta, mutta videolta katsottuna se näytti ihan hyvältä. Nando teki tosi kivoja hyppyjä, joita näkyy ekalla videolla.:
Lähdimme sitten torstaina Helsinki Horse Show'hun. Meillä oli hevoselle, sekä itsellemme majoitus. Paikkojen läpikäynnin jälkeen aloimme laittamaan hevosta, ja heti sen jälkeen päästiin kävelemään rata. Radankävely oli tositosi lyhyt, mutta ehdittiin kävelemään onneksi juuri ja juuri. Verryttelyssä oli Sanna auttamassa, josta oli paljon hyötyä. Pienen jännityksen huomasi turhasta säätämisestä, ja Sanna käskikin pari kertaa rauhoittumaan..
(c) aino huupponen, noi ilmeet on aina niin mielenkiintoisia..
Pääsimme radalle, ja Nando ei yhtää hämmästynyt uudesta paikasta, se vain oli innoissaan. Alkurata meni ihan superisti, Nando oli todella hyväntuntuinen, se kuunteli, ei kiemurrellut, enkä itse jäänyt vetämään etäisyyksiä lähelle.
Kuitenkin 6.esteeltä 7.esteelle oli tosi lyhyt kuusi askelta. Nando oli reilussa laukassa, ja puolessavälin muistin välin olevan lyhyt kuusi, joten otin äkkiä laukkaa pois. En saanut kuitenkaan lyhennettyä tarpeeksi niin lyhyessä ajassa, ja väli jäi viiteen ja puoleen askeleeseen, Nando tuli vastalaukassa ja vinossa, joten se kielsi, ja tipahdin! Ei sattunut, kuin hieman jälkeenpäin leukaan, joka aukesi osuttua johteeseen. Harmitti vain todella todella paljon, Nando oli ollut niin hyvä, ja meno oli varman tuntuista, joten uusinnassakin olisin saannut ratsastettua reippaasti. Mutta oma oli moka, ja ei voi voivotella, täytyy vaan ottaa opikseen ja treenata lisää..
Perjantaina sitten uuteen yritykseen.Verkka meni tosi huonosti, Nando kävi kuumana verkan sählingistä, enkä saanut rauhoitettua itseäni ja hevosta. Saatiin kuitenkin kivoja hyppyjä. Jouduttiinkin verryttelystä suoraan radalle, ja se oli huono koska en ehtinyt nollaamaan sählinki verryttelyn tilannetta. Tosiaan videoltakin pystyy näkemään, ettei Nando ole niin läpi ja avuilla, kun se vaihtelee takaosalla laukkaa, tätä tekee vain kun en ole saanut ratsastettua sitä hyvin ja tällöin se on tosi hankala ja raskas kädelle.

Alkurata oli melkoista säätöä, eikä rytmiä löytynyt, loppurata meni ihan ok. Mukaan tuli kaksi puomia, ensimmäinen tiputus oli oma moka kuten videolta näätte, toinen taas oli pienestä virheestä ensimmäisellä sarjalla turha hipaisu puomi.   
Horse Shown jälkeen kävimme vielä pari kertaa Sannalla hyppäämässä. Käytiin Ypäjällä hyppäämässä kaksi luokkaa, 8., ja 9.11 mentiin molempina päivinä vain 120cm. Ekana päivänä mentiin 120cm ruusukeluokkana, eli puhtaat radat palkitaan. Kuitenkin halutessani vain hyvän radan tuli yliaikaa hieman, kun luokkaan oli jätetty aikaluokan enimmäisaika. Se ei kuitenkaan haitannut, koska pienten epäonnistumisien jälkee hyväntuntuinen rata oli tärkein. Tokana päivänä mentiin 120cm normaaliluokkana. Rata oli taas ihan hyvä, perusradalla tuli kolmonen alas kun Nando pääsi tulemaan hieman pitkänä esteelle.
Seuraavana viikonloppuna piti olla vielä juniorien hallimestaruudet, mutta jouduimme valitettavasti peruuttamaan lähdön kisapäivänä, koska aiemmin viikolla tullut hokinreikä oli turvonnut..

Tässä oli siis meidän kisakauden päätös! Oli kyllä tosi hyvä kausi, ja päästiin kehittymään paljon, noustiin alue 100cm tasolta kansalliselle 120cm tasolle, päästiin starttaamaan 125cm tasolla myös hyvillä suorituksilla, nykyään 120cm menee jo tosi helposti ja rutiininomaisesti. 
Hieman reilu 30rataa takana, Juniorcupin 6.sija, hihs startit, jne. Pääsimme kauden tavoitteisiin, jotka olivat Junior cup&sen finaali, Junior Tour sekä hallimestaruudet. Vaikkemme päässeetkään starttaamaan hallimestaruuksissa, olimme kuitenkin kauden lopussa tavoitetasolla!
  Paljon kehitystä on tapahtunut, kaksi vuotta sitten ennen Nandon tuloa kisasin seura 80cm luokkia hädintuskin läpi päästen!
   Saa olla todella tyytyväinen että saatiin lähes ehjä kisakausi, lukuunottamatta kuukauden saikkua heinäkuussa. 
  Kaikista eniten voin kiittää upeaa hevosta, sekä valmentajaa, jota ilman me oltaisiin vielä valovuoden päässä nykyisestä tasosta!

Nyt katseet kohti ensikauden isoja koitoksia, treenit jatkuvat sitten joulukuun lopulla!

(c) aino huupponen
(c) aino huupponen

10 kommenttia:

 1. ratsastat ihan uskomattoman siististi! kivannäköstä menoo! :)

  VastaaPoista
 2. mikä on sun ja nandon ennätys esteillä ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua kun ei mittailla paljon valmennuksissa hypätään eikä koskaan olla hypätty "korkeutta" :)

   Poista
 3. Olette aivan huikean yhteensopiva ratdukko, tsemppiä jatkoon! Aivan hämmästyttävän siistiä ratsastusta.

  VastaaPoista
 4. Täytyy kompata edellisiä, ratsastat radalla todella kauniisti. Tsemppiä tulevalle kaudelle! =)

  VastaaPoista
 5. Ootte Annika huimasti kehittyneet Nandon kanssa! Nando ei taida olla hevonen helpoimmasta päästä, mutta ratsastat sitä hurjan hyvin ja siististi! Kyllä muistan vielä sinut ja Vilin "muutama" vuosi sitten ;) tsemppiä jatkoon, seurailen teidän menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!!:) Joo nando ei oo ihan helpoin mutta se onkin opettanut paljon! Ja heh no tuntuu ettei niistä vili ajoista kauaakaan olisi ;D

   Poista