keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Takaisin kisakentilleMoi! Ollaan viime postauksen jälkeen oltu muutamissa kisoissa, on tullut sekä kauden ehdottomasti parhaat radat, sekä kauden kaksi huonointa rataa. Ollaan hypätty finaali, aluemestaruudet, sekä ensimmäinen 125cm.


Oltiin syyskuun lopussa Laaksolla gp-finaaleissa hyppäämässä Juniorcupin finaali. Käytiin torstaina hyppäämässä pohjalle 110cm, ja lauantaina sitten finaali 120cm. Saikkuloman ja pienen kisatauon huomasi etenkin torstain radassa, jossa uusinnan ensimmäinen tippui.
torstaina ei ollutkaan niin kuivaa.. Kiitos kaikista upeista kuvista Kim Olinille!
Nando kävi lauantaina verkassa tosi ylikierroksilla, ja hyvää tuntumaa ja fiilistä oli vaikea saada. Kuitenkin rata oli muuten suht siisti, mutta kolmas este tippui - Kolmoselle oli hieman sujuva viiden askeleen linja ja sujuin kyllä, mutta unohdin puolipidätteen ennen estettä ja pyytää Nandoa kuuntelemaan, joten lankkupysty tippui. Loppurata sujui ihan hyvin. Pudotus ärsytti todella paljon, mutta loppujenlopuksi olen tyytyväinen rataan, vaikka takana olikin kisataukoa.Seuraavaksi oltiin Sannalla valmennuksessa ennen aluemestaruuksia. Nando oli koko valmennuksen tosi painava ja kova, joten vähän koko valmennus meni säätämiseen. Lopuksi saatiin kuitenkin suht hyvä rata alle, joka näkyy videolla.


Aluemestaruudet menivätkin sitten aivan perseelleen. Nando kävi verkassa taas ylikierroksilla ja oli tosi kova suusta. En saanut rauhotettua tilannetta, joten rata meni sen mukaan. Vaikkei rata niin huonolta näyttänytkään, oli se tosi huonon tuntuinen. Olisi pitänyt ottaa vaikka joku pikkuluokka alle, koska monesti se auttaa Nandolla jos se käy ylikierroksilla..

laaksolta finaalista

Oltiin vielä aluemestaruuksien jälkeen Sannalla treenaamassa, ja meillä meni ihan älyttömän hyvin! Sain itse keskityttyä superhyvin ja jälki oli sen mukaista, tuli tosin yksi virhearvio koska laukka oli liian huonoa kaarteessa, mutta muuten varmaan parhaita valmennuksia. Mentiin isoa rataa, ja sain siitä paljon varmuutta ypäjälle. Valitettavasti tältä kerralta ei ole mitään videota, koska puhelimesta loppui akku. :p

125cm radalta

Viime viikonloppuna olikin HIHS karsinnat ypäjällä.
Mentiin ypäjälle Lauantaina, ja otettiin alle 115cm luokka. Nando oli superhyvä ja kuuliainen jo verkassa, mutta radalla toimittiin täysin tiimityöllä, ja tuloksena olikin meidän parhaimmasta päästä oleva rata. Mentiin perusrata ja uusinta nollilla, ja sijoituttiin loppujenlopuksi viidensiksi 70ratsukon luokassa. Oltaisiin voitu mennä tiukemminkin uusinnassa, mutta halusin hyvän radan seuraavaa luokkaa varten, tulos oli kuitenkin tosi hyvä!
Seuraavaksi olikin meidän ensimmäinen 125cm luokka. Saatiin taas hyvä veryttely alle. Kuitenkin tehtiin ehkä yhteensä liian pitkät verkat molempiin luokkiin, mutta ensi kerralla fiksummin! Päästiin kuitenkin puhdas perusrata, ja melkein uusintakin. Otin viimeisen esteen alas, takana oli kuitenkin jo kaksi pitkää rataa ja hevonen oli väsy - olisi pitänyt ottaa enemmän viimeisessä kaarteessa tukea ja tuoda paremmalle etäisyydelle - Nando tuli vähän lähelle, joten se viimeinen este tippui. Harmitti taas oma virhe, mutta väsynyt hevonen oli kuitenkin täysillä mukana ja muuten olin todella tyytyväinen rataan!
Tämä oli karsintaluokka HIHSiin Junior Tourille, ja sunnuntaina alustavissa tuloksissa oltiin vielä viiden parhaan joukossa, ja oltaisiin päästy mukaan Tourille, mutta virallisissa listoissa tiistaina oltiinkin tiputtu listalta. Harmitti, mutta ei voi mitään - katseet kohti seuraavia haasteita!
Sunnuntaina oltaisiin menty 120cm, mutta kiellettiin kutosella ulos. Videolta katsoessa syyt oli selvät, Nando oli jo väsynyt(kunnonkohotukseen!) ja aloitin radan ihan alitemmossa. Tein taas sitä, että nyin jokaisen etäisyyden ihan lähelle, ja edeltävälle esteelle tuli isompi hyppy - käänsin hätäisesti ja tiekään ei ollut hyvä, jonka jälkeen olin taas nykäisemässä etäisyyden lähelle, joten Nandu pysähtyi. Toisella yrittämällä en korjannut yhtään virheitäni, ja olin taas tuomassa Nandon ihan pohjaan, joten se pysähtyi taas. Rata päättyi siihen, mutta kolmannella yrittämällä päästiin helposti yli, kun vain korjasin omat virheeni ja ratsastin eteen, etäisyys oli paljon reilumpi ja Nando hyppäsi sen mielellään.
Oltaisiin helposti päästy rata läpi, jos olisin ratsastanut, tai edes korjannut Nandon huomautuksen jälkeen virheeni. Ratsastin huonosti ja tyhmästi, ja olin tosi pettynyt itseeni, onneksi virheistä oppii eikä aina voi onnistua. 

Maanantaina Nando rokotettiin ja nyt se saa vähän vapaata, sopivasti koeviikon aikaan :)

<3
Nandoa ei olisi voinut ypäjän reissun jälkeen vähempää kiinnostaa mikään kuvaaminen!

14 kommenttia:

 1. Nando on kyllä niin mielettömän magee! <3

  VastaaPoista
 2. Jee kiva kun päivittelit :) Teidän videoita ja varsinkin noita Sannan treeneistä kuvattuja on niin kiva katsoa ja kuunnella Sannan antamia ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho lähti anonyyminä vaikka piti kyllä ihan kirjautuneena..:)

   Poista
  2. Kiva aina kuulla että lukijoita on edelleen tauoista huolimatta! :)

   Poista
 3. Onko nando myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole eikä toivottavasti pitkään aikaan ! :D kuinniin?

   Poista
 4. Noi 125 esteet näyttää niin pieniltä, kun Nando hyppää ne niin helpon näkösesti :D Hienot te !

  VastaaPoista
 5. Kivs kun taas päivittelit, tää blogi on kyllä tosi kiva, oon seuraillut sun blogia ja yt-kanavaa vili-ajoista saakka ja tää on olut koko sen ajan ehdottomasti mun lempiblogi :D ootte te kyl niiiin hienoja :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihanaa kuulla että on lukijoita iihan alkuajoista!! :)

   Poista
 6. Wau! Kylläpä 125 näyttää teille helpolta korkeudelta ;D Hyvältä kyllä näyttää, teillä alkaa varmaan hyvin tuo 125 rutiinoitumaan, ensi kaudella jo 130 ellei enemmänkin teillä mittarissa? Täytyy vaan toivoa, että sinä ja heppa pysytte kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossain vaa olis noita 125luokkia nyt, kun ne on aika harvinaisia mutta meille just nappi korkeus :/ joo toi ois ainaki mittarissa ja ehkä enemmänkin riippuu nyt mitkä ens kauden suunnitelmat on :) ja jep täytyy vaan toivoa että molemmat pysyis terveenä eikö tulis mitään takapakkia paljoa missää vaiheessa, mutta kiitos paljon :)!!

   Poista
 7. Ootpas sä ratsastaja! Siis hypit 125cm ja kaikkee, mitä vitsiä oot ihan sairaan hyvä ratsastaja! Löysin vasta tänään sun blogin ja tästä tulee kyllä mun lista ykkönen!♥ Suosittelen tätä mun kavareillekkin! Ps. Ite hypin 100cm ja oon 11-vuotta :D

  VastaaPoista