lauantai 18. tammikuuta 2014

Valoa tunnelin päässä

Päätin palata piitkästä aikaa blogin pariin viimein, heh viimeksi taisi tulla pikaiset joulun toivotukset :D Paljon on ehtinyt tapahtua, esimerkiksi vuosi vaihtua!
Heppojen kanssa tää vuosi on onneksi alkanut mahtavasti. Ollaan päästy vihdoin ja viimein takaisin kunnon valmentautumisrytmiin, ja käyty jopa harjotuskisoissa. 

Meillä piti olla myös tänään Sannan valmennus, mutta se peruuntui kun valmennuspaikassa oli liialti pakkasta. 
Päätettiin Elinan kanssa uhmata pakkasta ja lähdettiin pitkästä aikaa maastoon. Olin kerrankin varustautunut oikein kunnon toppauksilla, Nando myös. 
Yritettiin ottaa videota tänne, mutta puhelimen akku tyhjenee yllättävän nopeasti tolla kelillä, joten videota ei ikinä saatu loppuun :(

Oli kyllä upea ilma ja oli ihan mahtava tunne laukata puuterilumisella pellolla täyttä, ja Nandu tuntui melkein lentävän. On ollut kyllä ikävä tota tunnetta!
mitäs Nando näkee?
romantikaa kiinnosti eniten lumiset oksat
maisemat oli upeat!


<3
Ensimmäisessä valmennuksessa oltiin heti vuoden alkuun. Ajattelin Nandon olevan tosi hankala ja innoissaan, koska ei viiteen kuukauteen ollut päässyt muualle hyppäämään.

Noh miedän oletus osottautui vääräksi ja Nando yllätti Sannankin! Valmennus meni tosi hyvin, ja  tuntui siltä kuin oltaisi jatkettu siitä mihin kesällä jäätiin ennen pitkää saikkua.
Mentiin paljon koulua aluksi ja hypättiin vähän vähemmän. Sain taas muistutusta siitä, että vaikka on reipas hevonen niin sen täytyy antaa liikkua eteen aluksi, ei jäädä pitelemään.
Esteillä käännettiin vähän tiukempia teitä. Ei oltu aiemmin menty mitään tiukkoja teitä, mutta aletaan vihdoin olla rytmin kannalta siinä jamassa, että täytyy alkaa harjottelemaan kääntämistä.
Heppa oli kivan tuntuinen ja yllätti kaikki. Videolta näkee paremmin miltä meno näytti.

Seuraavaksi oli pienet harjotuskisat 6.1.
Mentiin Nandon kanssa vain metri, joka oli ihan hyvä.
Oltiin myös Romantikan kanssa hypäämässä 90cm, mutta se meni surkeasti pelhamien ketjun pehmusteen jäädessä kotiin, josta tamma veti suoraan sanottuna herneet syvälle nenään.

Nandon kanssa meni sitten paremmin, rata oli varmaan selkään parhaimman tuntunen rata joka ollaan koskaan menty! Eli hyvä aloitus kohta alkavalle kisakaudelle :) Sarjalla tokalla esteellä vähän sössin, mutta pahempia mokia ei oikeestaan ollut.
Viimeisin valmennus oli viime viikolla. Mentiin taas enempi koulua, ja hypättiin vähemmän. Oli lähinnä jumppatehtäviä, joita ei kyllä olla pitkään aikaan menty.
Olin tyytyväinen heppaan, ja oikein muuta kommenttia ei valmennuksesta vaan tule nyt päähän tähän aikaan.
Tuntuu että vihdoin näkyy oikeasti valoa tunnelin päässä saikun jälkeen, aluksi tuntui että joudutaan alotamaan ihan alusta, mutta nyt kun rytmi on vihdoin löytynyt tuntuu kaikki sujuvan paljon paremmin.
no tässä vielä video :)

18 kommenttia:

 1. Jei kiva kuulla teidän kuulumisia taas!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläset kommentit saa innostumaan aina enempi bloggaamisesta, kun tauon jälkeenkin lukijoita vielä kiinnostaa, kiitos paljon! :)

   Poista
 2. Tää oli tosi kiva ja monipuolinen postaus! Olitte tosi mageen näkösiä!:-) millä paikkakunnalla muuten asutte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kiva et tykkäsit! :) asutaan lahessa :D

   Poista
 3. Kiva postaus! Meette Nandon kanssa tosi hyvin:) Missä maassa ja millä tallilla olitte kokeilemassa heppoja? Onko tallilla nettisivua? Miten teiän reissu ylipäätänsä meni? Saatan itse olla lähdössä etsimään junnuheppaa ulkomaille niin siksi kyselen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon :)! Oltiin saksassa kokeilemassa hevosvälittäjän kautta, joka oli jo meille etsinyt kokeiltavat hevoset valmiiksi, ja käytiin niin monella eri tallilla kokeilemassa etten yhtään muista niitten nimiä :d Mutta hevosvälittäjä oli Yrjö Suomus, ja hänen nettisivut löytää vaan kun laittaa nimen hakukoneeseen. Reissu meni tosi hyvin ilman ongelmia ja sain itse paljon kokemusta, vaikka tulinkin kipeäksi, mutta oman kokemuksen perusteella voin ehdottomasti suositella lähtemään jos vaan mahollisuus on! tsemppiä hepan etsintään :)

   Poista
 4. Tosi kiva että postasit taas! :) Meette hirmu hienosti ja oikeesti Nandolla on niin ihanan näkönen laukka ja hyppy, ihastelen sitä aina, heheh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) joo ne on kivan näköset, mutta ei aina niin mukavat istua heh ;D

   Poista
 5. Ratsastat kyllä tosi hyvin ja olette Nandon kanssa edistyneet hyvin, ja tulette varmasti pääsemään pitkälle!

  VastaaPoista
 6. vau! ootte kehittyny huimasti! Tosi siistiä ja tasaista menoo:)

  VastaaPoista
 7. Pakko oli tulla kommentoimaan, että aina kun katson näitä teodän treenejä, itse saan enemmän intoa ratsastuksen, ja alan heti suunnitella este-/kavalettitehtäviä! Teillä menee niin hyvin ja mä oon vielä valovuoden päässä hevoseni kanssa teistä, joten teidän treeneistä on hyvä saada inspiraatiota!
  Hyvä, hyvä, jatkaa, olette tosi hyvia ja sovitte toisillenne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. unhodin ihan vastata tähän, mutta kiitos tosi paljon kivasta kommentista, tää todellakin silloin piristi mun päivän! Kiva kuulla et tästä blogista on jotain hyötyä :) Tsemppiä treeniin ja kiitos vielä :)!

   Poista
 8. W-A-U! En ollut oikeasti uskoa silmiäni! Löysin juuri äsken sinun blogisi, ja aloin lukemaan postauksiasi... Tähän postaukseen on nyt pakko päästä kommentoimaan, huikean näköistä menoa!! Katsoin tuon ensimmäisen videon kahteen kertaankin, koska se oli niin hienon ja tasaisen näköistä menoa!!:O
  Tsemppiä ihan kauheasti, tuon ponin kanssa pääset vielä pitkälle, sen voin luvata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua ihana kommentti, piristi paljon päivää!! kiitos super paljon, ja toivotaan :)!

   Poista