lauantai 30. kesäkuuta 2012

kipeä poni

Tiistaina Kruunulle tuli kengittäjä laittamaan kengän takasin, Kruunu ei enään ontunut niin paljoa kun oli seissyt ja saanut kipulääkettä.
Näin laadukkaita kuvia sain Kruunusta sen karsinassa ..

Keskiviikkona sitten lähdettiin klinikalle. Ekana vähän juoksutettiin liinassa ja sitten suoralla, sitten ell. kokeili pihdeillä ja oli selkeästi jotain kaviossa. Kavio kuvattiin ja siinä ei näkynyt mitään, meille sanottiin että pitää laittaa pohjalliset etusiin ja voi viedä laitumelle ja ratsastaa saa alkaa kevyesti kun on laitettu pohjalliset. 
Kruunu rakastu klinikalla varsoihin - Kruunu tahtoo oman varsan!!
Vielä vähän rauhotettuna
Torstaina lähdettiin jo aamusta kengittäjälle, Kruunu tosin ontu pahasti vaikka olikin vahvalla kipulääkekuurilla.  Onneks kengittäjä tajus että ei ihan pohjalliset riitä. Kavio oli todella arka yhdestä kohtaa ja muualta sai painaa vaikka kuinka kovaa ja ei mitään reaktiota. Kenkä otettiin pois ja kengän alta löytyikin kaviopaise, jonka takia ei näkynyt kuvissa. Heti kun paise oli aukastu niin poni käveli jo huomattavan helpommin.
Kavioon laitettiin sitten 'paketti' joka vaihdetaan joka päivä noin viiden päivän ajan ja sitten tulee taas kengittäjä kattomaan kaviota.
Tänään Kruunu ei arkonut lähes yhtään jalkaa ja varaakin painoa ihan kunnolla jo jalalle.
Poni ei onneks riehu siellä karsinassa, mutta kyllä sitä ketuttaa olla siellä jonka huomaa esimerkiks silloin kun sitä pakettia vaihdetaan kun pitää vähän yrittää kiukutella.8 kommenttia:

 1. Outoa kun klinikalla ei heti otettu pois kenkää kun kuvattiin. Meillä ainakin molemmilla kerroilla oli selvää, että kenkä otetaan pois kuvauksen ajaksi. Mutta hyvä että syy löytyi ja onneksi paiseet on helppohoitoisia ja "pikkuvaivoja", toivotaan että poni tulee pian kuntoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mullekkin kerrottiin vasta jälkeenpäin että kenkä otetaan pois silloin kun kaviot kuvataan, ja mietittiin sitten kanssa että miksiköhän ei otettu .. Ja jep, onneksi oli hyvä kengittäjä ja paise löydettiin ajoissa eikä ollut mennyt mikään jänne tai hankkari ! :)

   Poista
 2. No onneks ei ollu vakavempaa, kun miettii että mitä siellä ois voinu olla! (-: Pikaista paranemista Kruunulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä, onneks ei ollut mennyt mikään semmonen joka saattaa haittaa tulevaisuudessa käyttöä kuten jänne, hankkari tms. joita aluks epäiltiin kun ontu niin pahasti :)

   Poista
 3. Hui :o paranemisia sinne ja hyvä että saitte tietää mikä siinä jalassa on !:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo onneks ei sit ollu ton pahempi! :) (*koputan puuta;D)

   Poista