maanantai 7. heinäkuuta 2014

kisoja,kisoja,kisoja.. ja kesä!

Moikka piitkästä aikaa!
 Päätin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja postata. Mulla on ollut ongelmia saada matskut youtubeen, kun paljon on nyt kuvattu videoita puhelimella kameran aina unohtuessa kotiin. Nyt ollaan kuitenkin käyty muutamissa kisoissa niin päätin taas palata tämänkin ääreen :) Kiitos muuten kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, toivottavasti löytyy edelleen lukijoita!

Loppukeväästä meillä ei valmennuksissa mennyt niin hyvin, ollaan kuitenkin taas edistytty paljon - mulle on laitettu kannukset jalkaan ja Nandulle vaihtunut naruturparemmin sijaan normaali turpis! Kisoissa tosin pidetään vielä vahvempaa naruturpista.
Ollaan valmentauduttu, kisattu ja otettu ihan rennostikkin tänä kesänä. Kuten ylemmästä kuvasta huomaa - ollaan oltu jopa maastossa ilman satulaa! se on saavutus, sillä reilu vuosi sitten Nandon kanssa ei päästy edes maastoon :p


Vanhin video oli tällänen pieni radanpätkä joskus toukokuulta.
Seuraava olikin jo kesäkuun alusta. Tähän valmennukseen oon edelleen supertyytyväinen, koska en pahemmin itse mokaillut esim etäisyyksiä. Luultavasti yksi onnistuneimmista valkuista! päästiin hyppäämään radatkin vähän isompana kuin edeltävänä kertana ;) Seuraavaksi lähdettiinkin Kirkkonummelle Hattelin kisoihin Forsteneille. Valitettavasti koko viikon oli ollut kauhea kaatosade ja pohja oli ihan vettä. Perjantaina kuitenkin hypättiin kvaaliluokka 110cm puhtaasti. Onneksi pohja ei kuitenkaan ollut yhtään liukas!
Lauantaina olikin 'finaali' 115cm. Rata meni superisti! Hevonen teki hienoja hyppyjä ja rata oli sujuva. Valitettavasti tää on vaan kuvattu puhelimella ja laatu on tosi huono, mutta toivottavasti selvää saa! Sijotuttiin loppujenlopuksi 4.!tyytyväinen heppa radan jälkeen !
Seuraava valmennus ei taas mennyt omalta osalta niin hyvin.
Mentiin alkuun tosi paljon kivoja pikkutehtäviä, joista oon ottanut paljon vinkkejä nyt omaan työskentelyyn, esim. vinolähestymiset.
Nando painoi suht paljon kädelle, ja oma keskittymiskyky ei ollut kympissä - ei siis lupaa niiin hyvää valmennusta. Yllä olevassa videossa alun tehtävät, sekä muutamia hyppyjä radoilta. Täytyy kuitenkin muistaa että aina ei voi mennä hyvin, ja suunta on aina ylöspäin :)

Seuraavaksi lähdettiinkin Korpilahdelle kisoihin! Mentiin siellä junnucup 115cm, ja meidän eka 120cm vaikeutuvalla arvostelulla.
Juniorcup oli ekana. Nando oli taas tosi levottomalla päällä, enkä saanut sitä hyväksi verkassa. Ratakaan ei sen seurauksena ollut parhaita. Puhdas perusrata, mutta uusinnassa tippui yksi puomi. Pudotus oli ihan omaa syytäni. Radan jälkeen harmitti oma ratsastus, mutta yritin nollata tilanteen ja aloittaa sitten seuraavan luokan verkassa ihan uudestaan hyvällä mielellä. Onneksi rata ei näytä niin pahalta videolta katsottuna, uusinnan ekalle tuli kyllä tosi huono lähestyminen, koska luulin että perusradan viimeinen este tippui :p
 120 verkassa sain taas Nandun hyväksi, ja sekin oli rauhoittunut edellisen radan jäljiltä. Radalle lähdettiin hyvin mielin, ja tultiin myös! Päästiin puhdas rata, joka tuntui selkäänkin tosi hyvältä! Arvosteluna oli siis vaikeutuva ratsastus, ja jokaisesta esteestä sai tietyt pisteet, viimesenä esteen oli normin lisäksi valittavana jokeri este, jonka jätin suosiolla tällä kertaa menemättä, kun hyvää kokemusta lähdettiin vain hakemaan :) Loppujenlopuksi sijoituttiinkin 5. !
Viimeisenä vuorossa onkin sitten viimeviikonlopun kisat Lohjalla! Mentiin siellä 110cm ja juniorcup 120cm taitoarvostelulla.

Kymppi meni ihan ok - puhdas rata, Nando oli taas tosi vahva ja rata meni hieman säätämiseksi. En myöskään meinannut löytää derby-rytmiä. Oltiin sitten tapamme mukaan ensimmäisiä ei-sijoittuneita heh..

Seuraavaan luokkaan koitin taas rauhoittaa hepan, ja verkka meni taas nappiin. Radalle hyvillä mielin. Aloitin vähän liian pienessä rytmissä, jonka syystä heti kakkonen alas, mutta sitten rytmi löytyi. Kuitenkin ennen kolmoissarjaa Nando kävi vahvaksi ja videolta huomaattekin varmaan.
Luokkahan oli siis taitoarvostelu, jossa tuomarit arvio radan ja ratsukon, saatiin sitten 36,5  pistettä, joista oli miinustettu 2p puomin putoamisen takia. Loppujenlopuksi oltiin luokassa toisia! Olin kyllä super tyytyväinen :)

Vahvuuksiksi mulle oli laitettu vaikutus, ja istunta, heikkous taas oli käsi jonka pitäisi olla rennompi - se onkin ollut mun pitkä-aikainen ongelma :p


<3


 Sunnuntaina käydään vielä hyppäämässä lähikisoissa pelkkä 120cm, jonka jälkeen heppa saa lomaa, ja seuraavat kisat onkin Hangossa Sea Horse Weekillä. Nyt on luvassa vain Nandon lihaksiston ja mielen kunnossapitoa. Luultavasti tälläviikolla käydään Marin tunnilla vielä.
   Onneksi lämpöiset kelit on vihdoin saapuneet tänne Suomeenkin, myös tosin paarmat ja Nando olikin tänään aika hermona sitä tarhasta hakiessa.. Nautitaan kuitenkin nyt lämpöisistä keleistä kun voi!!

Toivottavasti piditte postauksesta, ja jaksoitte lukea loppuun! :)

14 kommenttia:

 1. Toi nando on niin kivan näkönen, ihan magee laukka! :) ihanaa että teillä on sujuneet kisat noin kivasti :)

  VastaaPoista
 2. Kun olit ensimmäisissä kisoissasi miten muistit radan? Miulla olis tässä tarkotus alkaa kisailemaan, mutta pelottaa etten muistas rataa, niin oisko siulla mitään hyviä vinkkejä radan muistamiseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ootko menossa este- vai koulukisoihin, mutta mun ekat kisat tais olla koulukisat, jankkasin rataa vaan kotona niin kauan että muistin sen, mutta estekisoissa kannattaa eka opetella rataa siitä ratapiirroksesta, sitte radankävelyssä keskittyy siihen radankävelyyn, joskus alussa pienempänä saatoin juostakin radan kaksi kertaa peräkkäin :D sitten vielä kertaat radan mielessä ennen kun pääset hyppäämään, myös se auttaa jos pystyt kattomaan pari suoritusta samalla radalla. Muakin alussa pelotti etten muista rataa, mutta kyllä sen sitten oppi, ja radan opettelu helpottuu mitä enemmin niitä meneee :)

   Poista
 3. Upeen näköistä!

  VastaaPoista
 4. Wautsin hienon näköistä menoa! ootte kyllä kehittyneet hurjasti tänä vuonna! :)

  VastaaPoista
 5. Blogias Kruunun ajoilta seuranneena täytyy sanoa että oon kyl kade siitä miten hienosti oot kehittyny ratsastajana ja nandon kanssa myös! Upeeta menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, aina kiva kuulla että on vielä blogin alkuajoiltakin lukijoita!:)

   Poista
 6. Tosi kivan oloinen blogi, täytyy liittyä lukijaksi :-)
  parlahastar.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Asuuko Nando vielä korpparissa? :)

  VastaaPoista